• Αρχική
  • ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.

Μέσα σε κλίμα χαράς και τιμής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου εκδήλωση υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με την τιμητική παρουσία πλήθους εκπροσώπων της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας, των τοπικών αρχών και των φορέων της πόλης, των πρεσβειών των Η.Π.Α., της Ινδίας και του Μαυροβουνίου, στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του Επιμελητηρίου στον ετήσιο θεσμό της πόλης του Πειραιά, «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ξηραδάκης Γιώργος, ο οποίος απηύθυνε επίσημο χαιρετισμό και μίλησε για την «Αξία της Ελληνικής Ναυτοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στο λόγο του επισήμανε ότι η Ναυτιλία παραμένει ένας από τους δύο πυλώνες της ελληνικής  οικονομίας,

καθώς επί δεκαετίες συνεισφέρει σταθερά στην ελληνική οικονομία προβάλλοντας   ταυτόχρονα το προφίλ της χώρας διεθνώς.

Τόνισε πως η Ελληνική ναυτιλία δεν είναι μια βιομηχανία που αφορά μόνο την ίδια την χώρα αλλά αποτελεί το ήμισυ της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας και κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να λειτουργούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κατέθεσε επίσης το όραμά του για τη δημιουργία μιας Ελλάδας η οποία θα αποτελεί το οικονομικό κέντρο μεταξύ 3 Ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική).

Τέλος, έκανε λόγο για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με τη συμμετοχή του στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την εκπροσώπηση της Ελληνικής   θαλάσσιας   οικονομίας   και   ναυτιλίας   στο   Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των Ελλήνων. Δήλωσε επίσης, πως θεωρεί ότι η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσω νέων επενδύσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από την καρδιά της Ευρώπης  λαμβάνοντας   ενεργά   μέρος   στη διαδικασία λήψης των κρίσιμων αποφάσεων που θα έρθουν.