• Αρχική
  • ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΕΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΕΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 9/5/2019 ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Ξηραδάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΕΚΟ Ναυτιλίας που διοργάνωσαν προς τιμήν του.

Στην ομιλία του επισήμανε πως η ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας από τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, καθώς επί δεκαετίες συνεισφέρει σταθερά στην ελληνική οικονομία με ποικίλους τρόπους, προβάλλοντας ταυτόχρονα το προφίλ της χώρας διεθνώς. Επιπλέον, ανέφερε πως η Ελλάδα λόγω του ότι είναι πλέον χώρα εισόδου των προϊόντων που καταλήγουν σε όλη την Ευρώπη, καθώς και το γεγονός ότι έχει την ισχυρότερη ναυτιλία στον πλανήτη, θεωρούνται πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να φέρουν επενδύσεις στον διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κλάδο, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ξηραδάκης, στην συνέχεια κατέθεσε το όραμά του, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που θα αποτελεί οικονομικό κέντρο μεταξύ τριών Ηπείρων, διότι όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά: “Η Ελληνική ναυτιλία δεν είναι μια βιομηχανία που αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά αποτελεί το ήμισυ της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας και κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να λειτουργούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η Ελληνική ναυτιλία αφορά όλη την Ευρώπη!”.

Στο τέλος ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στον πολιτικό στίβο και στην υποψηφιότητα του για τις επικείμενες Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος του όπως επεσήμανε είναι η εκπροσώπηση της Ελληνικής θαλάσσιας οικονομίας και Ναυτιλίας στο Ευρωκοινοβούλιο ούτως ώστε να αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των Ελλήνων.

Με γνώση και διεθνή εμπειρία για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη!