• Αρχική
  • ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε το Σάββατο 4 Μαΐου ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Ξηραδάκης σε ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα «Αθηνά».

Ο κ. Ξηραδάκης την ομιλία του, αφού απηύθυνε χαιρετισμό,  επεσήμανε το όραμά του για ανάπτυξη του λιμανιού του Ηρακλείου και δήλωσε ότι θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων για τη Μεσόγειο.

Επεσήμανε επίσης, πως υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες γωνιές οι οποίες αν αξιοποιηθούν σωστά θα δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη του Ηρακλείου, αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Τόνισε πως ο λόγος που τον οδήγησε στον πολιτικό στίβο και στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το όραμά και η  επιθυμία του να εκπροσωπήσει καθώς και να στηρίξει την Ελληνική Ναυτιλία που αποτελεί σπουδαίο κομμάτι της οικονομίας της χώρας, βοηθώντας στην προσέλκυση επενδυτών και στρατηγικών εταίρων για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της μέσω νέων και υγιών επενδύσεων όπου θα αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, μίλησε για την αναγκαιότητα  ουσιαστικής εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, προκειμένου να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, ώστε να αυξηθεί η επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανε επίσης, ότι με τη δυναμική παρέμβαση της Ελλάδας για τον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνδυασμό με τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.