• Αρχική
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΠ

Στην  τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς παραβρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Ξηραδάκης τη Δευτέρα 15/4/2019 με σκοπό να παρουσιάσει σε όλα τα παραγωγικά στελέχη του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας, αφενός το μέχρι τώρα έργο του ως Ναυτιλιακός οικονομολόγος και Πλοίαρχος Ε.Ν.και αφετέρου τους προβληματισμούς του γύρω από την αναγκαιότητα εκπροσώπησης της θαλάσσιας οικονομίας, της ναυτιλίας και ειδικώς του Πειραιά στο νέο ευρωκοινοβούλιο.

Οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. και τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι διαπιστώσεις και οι προβλέψεις για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή οικονομία και την ανάπτυξή τους, η συμβουλή όλων των φορέων που εκπροσωπούνται στον Ε.Β.Ε.Π.

Ο κ. Ξηραδάκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει τον Πειραιά ενιαίο αρχαιολογικό χώρο. «Πιστεύω ότι σύντομα θα επέλθει η λογική για να μπορέσει να προχωρήσει η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά καθώς και τα έργα τα οποία προγραμματίζονται από το Δήμο εδώ και πολύ καιρό».

Συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. για τη διευκόλυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και του εφοδιασμού πλοίων καθώς και της ανάπτυξης και υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων σχετικά για κέντρα διαμετακόμισης, μεταποίησης και βιοτεχνίας. «Πρέπει ο ρόλος των επιμελητηρίων της χώρας να ενισχυθεί με σκοπό τη δραστική μείωση του ανυπέρβλητου κόστους της γραφειοκρατίας και της επιτάχυνσης των επενδύσεων» επισήμανε ο κ.Ξηραδάκης.

Βεβαίως, τόνισε ο κ.Ξηραδάκης το φορολογικό αποτελεί το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα ανάπτυξης τόσο των νέων επιχειρήσεων όσο και της διατήρησης των υπαρχόντων σε οποιοδήποτε τομέα της Ελληνικής οικονομίας. Επεσήμανε πως η κάθοδός του στις ευρωεκλογές έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην πραγματική αλλαγή πορείας της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία εργασιών μέσω της ανάπτυξης των επενδύσεων. Επανέλαβε την αναγκαιότητα εκπροσώπησης της θαλάσσιας οικονομίας, και όλων των περίπου 140 επαγγελμάτων που σχετίζονται μ ’αυτήν, π.χ. ναυτιλία, ναυτιλιακά και παραναυτιλιακά επαγγέλματα, θαλάσσιος τουρισμός,  αλιεία, λιμενική ανάπτυξη, υποβρύχιος τουρισμός, συνταξιούχοι, επιστήμες έρευνας, περιβάλλοντος και θάλασσας. «Είναι πλέον απαραίτητο ύστερα από 40 χρόνια παρουσίας της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο να υπάρξει μια άμεση εκπροσώπηση της ελληνικής θάλασσας στο ευρωκοινοβούλιο» είπε ο κ. Ξηραδάκης και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΠ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. 

«Επιτρέψτε μου να φορέσω τη φανέλα της Ελλάδας με σήμα την Ναυτοσύνη και να χαράξω μαζί σας ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και τον Πειραιά», είπε ο κ. Ξηραδάκης και δέχθηκε τις φιλοφρονήσεις του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη και όλων των μελών του Δ.Σ τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.