Βιογραφικό | Γιώργος Ξηραδάκης

Γέννημα θρέμμα του Βόλου, αν και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσα σε Ιατρική οικογένεια, αλλά με μάγεψε η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας με την οποία και ασχολήθηκα σε όλη μου τη ζωή.  Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκα σε Ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας και συνέχισα τις σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία στο City of London Polytechnic και στην Ουαλία όπου απέκτησα  MSc in Maritime Studies από το University of Wales.  Εργάστηκα στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais τόσο στην Αθήνα  όσο και στο Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσα  την εταιρεία XRTC Business Consultants ΕΠΕ  η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) . Το 2010  η εταιρία μου πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας στην Ελληνική Ναυτιλία και αναλαμβάνω σύμβουλος της China Development Bank στην Ελλάδα. Είμαι επίσης Σύμβουλος Διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά και χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για οργανισμούς της  Κίνας. 

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013, είμαι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Παράλληλα είμαι Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Ελλάδας–Κίνα, Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS) καθώς και διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά.  Διετέλεσα Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7). 

Ως αρθρογράφος και ομιλητής πολλών συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, την Ενέργεια και την Διαχείριση Ακινήτων προασπίζω τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία, ενώ έχω τιμηθεί από διάφορους οργανισμούς της Ελλάδας και του Εξωτερικού. 

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.